برداشت محصول

برداشت محصول برداشت محصول باعث مشکلاتی می شود که تا حدی بدان اشاره شد. بهترین زمان برای برداشت گردو زمانی است که %۹۵ میوه قابل پوست کردن باشند. در این زمان بافت بینابینی مغز و برای تبدیل شده است. روش های برداشت شامل روش سنتی (دستی) و روش مکانیزه است. روش دستی با کمک نیروی انسانی و با استفاده از چوب های بلند صورت می گیرد و ضمن خطرات آن هزینه گزافی دارد؛ ولی در هر صورت در مناطق اصلی گردوكاری برداشت و پوست کنی دستی اشتغال زایی و گردش مالی شایان توجهی ایجاد می کند. در این روش در حین برداشت محصول ، هرس شاخه های خشکیده و هرس برگ صورت می گیرد و با ورود بهتر نور به تاج درخت موجب بهبود باردهی درختان می شود. همچنین تنش های ناشی از ضربه چوب به شاخه ها تا حدی باردهی را افزایش میدهد. در روش مکانیزه از دستگاههای لرزاننده تحت عنوان شیکر استفاده می شود. این دستگاه ها شامل دستگاه تنه تکان و دستگاه شاخه تکان هستند و با یکی از دو سیستم تکان دهنده های اینرسی یا کابلی کار می کنند. 

پوست کنی و نگهداری محصول گردو

گردو به طور کلی با مکانیزه شدن عملیات جمع آوری محصول طبیعتا هزینه های نفت برداشت و پوست کنی گردو، به طور چشمگیری کاهش می یابد؛ ضمن اینکه کیفیت مغز میوه بهتر خواهد بود.
با عنایت به اهمیت پوست کنی به موقع و کم هزینه محصول، انواع دستگاه های پوست کن در اندازه و ظرفیت های مختلف در بازار عرضه شده است. برای مثال در انواع سطلی، یک دستگاه با ظرفیت ۳۰۰ کیلو در ساعت می تواند روزانه ۳ تن محصول را در روز پوست کنی کند. شست و شوی محصول در حین پوست کنی باعث از بین رفتن شیرابه حاوی مواد فنولیک می شود؛ در نتیجه از جذب مجدد این مواد جلوگیری شده و از سیاه شدن مغز ممانعت می کند. برای افزایش بازار پسندی محصول با پوست چوبی می توان بلافاصله محصول را در هیپوکلریدسدیم %۲۶ به مدت ۲تا۳ دقیقه و سپس در اسیدسولفوریک ۱% به مدت ۲ دقیقه غوطه ور ساخت که باعث سفیدشدن پوست چوبی می شود. خشک کردن محصول به طور سنتی، در فضای آزاد و در مسیر جریان باد و با آفتاب ملایم انجام می شود؛ ولی به صورت مکانیزه با دستگاه خشک کن با درجه حرارت کمتر از ۴۳°C و در مدت ۳۶ تا ۴۸ ساعت محصول خشک شده و رطوبت آن به کمتر از ۸ % می رسد. بهترین درصد رطوبت محصول برای انبارداری ۳ تا %۸ است. انواع انبارداری گردو شامل نگهداری محصول در انبار با رطوبت زیاد و دمای کم (رطوبت ۶۰ تا %۷۵ و دمای صفر تا ۱۰°C) و نگهداری در انبار با اتمسفر کنترل شده (رطوبت نسبی %۵ و دمای ۱ تا ۲°C و اکسیژن کمتر از حد معمول) است. آنتی اکسیدان های طبیعی میوه که در واقع ویتامین های A ، E و C هستند، تا حدی باعث جلوگیری از اکسیداسیون چربی ها می شوند؛ ولی وجود عناصر مس و آهن عمليات اکسیداسیون را تسریع می کند. استفاده از آنتی اکسیدان های نظير BHA و BHT روی مغز گردو، فرآیند اکسیداسیون را به تأخیر می اندازد. بسته بندی مناسب مغز گردو در سلفونهای مخصوص و با استفاده از سیستم خلا نیز باعث افزایش ماندگاری محصول می شود. برای بسته بندی از پوششهای مختلف پلیمری نظیر PA - PP ، PV۷ و پلی اتیلن با دانسیته پایین استفاده می شود. و کنترل آفات انباری در دوره نگهداری محصول اهمیت زیادی دارد. آفاتی نظیر سوسک میوه خوار، شپشه دندانه دار و شب پره هندی از آفات مهم انباری هستند. به غیر از روش های شیمیایی و استفاده از متیل بروماید که از رده خارج شده، در سطح تجاری استفاده از تیمارهای حرارتی در قالب فرکانس رادیویی بین ۱۰تا۱۰۰۰ مگاهرتز همراه با هوای داغ، متداول شده است.

واتساپ
تلگرام